Rendezvények

A „Különleges asztali örömök Somogyban” rendezvénysorozat „aperitifjeként”, a Hungaricum-ként tisztelt és világszerte közismert pálinkafélék megmérettetésének ad helyet Magyaratád a hagyományos Pálinkafesztivál rendezvény.

Elhelyezkedés
 

Magyaratád a kaposvári megyeszékhelytől kb. 15 km távolságban található, Balatonlelle kb. 40 km-re fekszik községünktől.  

» Bemutatkozunk
Látnivalók

Magyaratádon sétálva a barokk stílusú Nepomuki Szent János szobor mellett megtekintheti a település katolikus és református templomát, de megtudhatja azt is, hogy az egykori Barta uraság kastélya ma a helyi iskolának ad otthont.

Falukrónika

A falu első említéséről 1279-ből vannak írásos adatok. Ekkor Echad alakban fordult elő a dokumentumokban, 1332-ben pedig már egyházas helyként tartották nyilván. E területet a középkorban az Atádi, a Kéri és a Derecskei családok birtokolták.

Napjaink

A község lakosságszáma az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan csökkent legutóbbi adatok szerint 891 fő. A község foglalkoztatottsága a környező településekhez képest megfelelőnek mondható...

Neves szülöttek

Magyaratád híres szülöttei dr. Takátsy Gyula és dr. Takátsy Tibor orvosok. A testvérpár emlékére Magyaratád Községi Önkormányzat 2008-ban, egy meghitt ünnepség keretében emléktáblát avatott.

Civil szervezetek

Feltöltés alatt.Copyright © 2010
Integranet Kft.